Over Tamar

web4Tamar is flamencodanseres en gediplomeerd dansdocente, met als thuisbasis Sevilla en Amsterdam. Zij studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, waar zij in 2006 haar Bachelor in Dance and Education behaalde. Niet lang daarna opende ze haar eigen studio voor dans en beweging in Amsterdam: Studio Porcelijn,

Hoewel haar officiële danstraining vooral gericht was op moderne dans, werd haar hart uiteindelijk gestolen door flamenco. In 2010 besloot ze naar Sevilla te verhuizen om zich fulltime toe te leggen op deze kunstvorm.

Nog altijd verblijft ze een groot deel van het jaar in Sevilla, waar zij met intensieve studie en training haar kennis en beheersing van flamenco blijft verdiepen, en waar zij voor haar voorstellingen samenwerkt met getalenteerde artiesten. Zij streeft in haar werk naar een oprechte en pretentieloze expressie, waarbij de kracht en schoonheid van flamenco voor zichzelf spreken. Haar achtergrond in moderne dans en choreografie benut zij om flamenco in een theatrale context te plaatsen.

Voor het seizoen 2014/2015 ontving zij een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds nemen om haar danskunsten verder te perfectioneren in Sevilla. Mede dankzij deze mooie gift heeft zij haar werk als flamencodanser en -docent naar een hoger niveau kunnen tillen, met als resultaat een groot netwerk in de Spaanse en internationale flamencowereld en optredens op bijzondere locaties in o.a. Spanje, Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Nederland en China.web1

Tamar is een betrokken en open docent en geniet ervan om haar kennis en liefde voor flamenco te delen met leerlingen van alle niveau’s en leeftijden. Dankzij haar kennis en analytische vermogen is ze in staat om de wereld van flamenco voor iedereen toegankelijk te maken.

Als je op de hoogte wilt blijven van de activiteiten, stuur dan een e-mail om op de mailinglist te komen.

Voor een overzicht van aankomende optredens en lessen, bekijk de agenda.

Comments are closed